Professors i ponents 2024

PROFESSORS I PONENTS 2024

Des del Consell Insular de Formentera i Puro Bienestar hem configurat, novament, el millor programa de benestar d'Espanya per a la pròxima edició de Formentera Zen, amb talents de primer nivell i uns continguts variats i enriquidors amb els quals gaudir i aprendre.

A continuació, enumeram alguns dels professionals que, de manera preliminar, està previst que hi participin. Tots són experts en diferents i innovadores disciplines del benestar i presenten una àmplia repercussió social.

ANNA REIG

Anna Reig ha estat estudiant, practicant i vivint el ioga dia a dia durant dues dècades. Després de ser conscient de la importància de la respiració, va començar a rebre classes de Hatha ioga i, posteriorment, de Hatha-raya ioga a Tailàndia. A partir d'aquest moment, el ioga i la meditació es varen convertir en la seua pràctica diària i en la seua forma de vida.

Durant el seu camí de formació, ha tengut l'honor de practicar al costat de grans mestres com: Sri Dharma Mitrra (Fundador del Dharma Ioga Nova York Center) o Andrei Ram (deixeble de Sri Dharma Mitrra). També va estudiar Vinyasa ioga al costat de Inge Schöps i, a través del Mestre Sahajananda de l'Escola de Ioga Hridaya a Mèxic, va descobrir la seua passió per la meditació com karma-iogui.

Aquesta destacada iogui funda Yogainformentera el 2014 juntament amb Yiannis Mukta Om i de la seua pràctica junts ha après la importància de la devoció i el lliurament.

JOSÉ MANUEL MARTÍNEZ

José Manuel Martínez és pianista modern i alquimista musical, capaç de crear benestar a través d'un univers d'emocions i sensacions.

Després de la seva llarga trajectòria artística, les seves sessions de bany de música i so són un massatge sonor relaxant i harmonitzador que redueix l'ansietat i l'estrès, i restableix l'equilibri psicoenergètic.

Amb piano, gongs, tambors i bols de quars crea sons harmònics per a acompanyar processos de transformació en el camí cap a la pau interior.

GERARD (GI)

Gerard (Gi) s'ha format en Registres Akáshicos, Ioga, Reiki, Meditació, Teràpia Conscient... i realitza acompanyament terapèutic en sessions individuals sota un estil de teràpia transpersonal.

Aquest professional també ofereix experiències de meditació en grup de manera setmanal (tant en línia com presencial) i desenvolupa tallers de consciència en grup on mescla tècniques de meditació, introspecció i moviment energètic.

A aquest terapeuta emocional transpersonal, que parla “de cor a cor”, no li importa quin és el problema ni com és la persona que el sofreix, perquè en les seves sessions es troben dues persones parlant-li a la vida i és aquesta qui els donarà les respostes.

LAE SÁNCHEZ

Lae Sánchez és llicenciada en Periodisme i Màster en Direcció Comercial i Màrqueting Digital. La comunicació sempre ha estat la seva passió i escriure li ha acompanyat en totes la seues etapes vitals com a manera d'expressar-li al món la quantitat d'emocions que ens inunden al llarg del temps.

És autora de diversos llibres de prosa poètica: “T'ho diré baixet: que bo que vas venir”, parla de l'amor en el seu estat més pur i dels impulsos que aquest genera; “Pujarem al cel a peu”, obra en la qual les persones que ens sostenen són clares protagonistes; “Et faré mal sempre”, comptant el desamor més tòxic; “Just el dia després”, on la vida demana a crits que la vives perquè el temps acaba; i “Que bo que te’n vares anar”, que tanca un bonic i didàctic cicle.

La seua última obra, “Lluentor per la teua absència”, contínua el deixant d'emocions que l'ha portat a presentar els seus llibres a nivell nacional i internacional i davant una gran comunitat digital que la recolza en xarxes socials.

LAIA NART

Laia Nart és la màxima definició de la bellesa del moviment corporal en totes la seua formes i expressions. Instructora de Pilates des de fa deu anys, titulada per l'escola Polestar i certificada amb la PMA, la seva ambició i disciplina li han convertit en una “mestra de mestres” i el seu compte d'Instagram és seguida diàriament pels més prestigiosos instructors d'aquesta disciplina.

Des de molt jove, ha aconseguit transformar el seu treball en art i ajudar altres persones a conèixer el seu cos i experimentar nous reptes. Les seves xarxes socials són, definitivament, el mirall d'un treball elegant, sofisticat i diferent que la posicionen com una prescriptora digital capaç d'arribar més enllà de les pantalles.

Tota la vida apassionada pel moviment i explorant altres vies per a aconseguir moure's eficientment. En el pilates va trobar una eina per prevenir lesions i rehabilitar-se de les quals li estava causant el seu entrenament en circ.

ANTONIO VALENZUELA

Antonio Valenzuela és fisioterapeuta, màster i docent en Psiconeuroimmunologia Clínica i estil de vida saludable, a més de conferenciat habitual de medicina integrativa i nutrició ortomolecular. En el seu haver compta amb més de 17 anys d'experiència professional, 10 coordinant i liderant diferents equips de treball i 10 com CEO del seu propi centre.

Es descriu com un biohacker autodescrit, algú que usa la ciència i la tecnologia per fer que el seu cos funcioni millor i de manera més eficient. Així, com a orador habitual en conferències públiques i esdeveniments, tracta de traslladar al pacient els seus coneixements d'una forma clara i concisa, ajudant al fet que el camí de la transformació sigui accessible i fàcil de dur a terme per a tothom.

Per ajudar en el canvi i que cadascun de nosaltres comenci a prendre les regnes de la seva vida, tracta d'enllaçar les diferents àrees del procés per a optimitzar la nostra salut. Aquests quatre pilars fonamentals per a la transformació són: l'alimentació, el somni, l'activitat física i la gestió de les emocions. Al seu judici, tots ells són necessaris, però amb diferents abordatges en funció de les circumstàncies de cada persona.

ALICIA GONZÁLEZ

Alicia González és psicòloga sanitària (experta en trauma i en vincle), terapeuta en línia, escriptora, conferenciant, empresària, mamà i companya de vida de la seua parella. Estima la seua professió i a la seua família.

Una de les coses que més l'apassionen del seu treball són les relacions: de parella, de família, d'amistat, de companys de treball, etc. Sempre li ha causat molta intriga la manera en la qual ens vinculem amb els altres i els balls que es creen. I, des del seu centre de psicologia, ajuda a revisar, reparar i formar relacions sanes amb un mateix i amb els altres.

Apassionada de la salut mental, del ball i del menjar saludable, es considera una persona sensible i empàtica, valenta, despistada, una mica happyflower i molt, molt reflexiva. A més, és autora del llibre “Amics millors”, i publicarà un nou llibre sobre relacions a mitjan 2024; també és tertuliana en televisió i ràdio, i co-autora del podcast sobre salut mental That’s Life.

SANDRA MOÑINO

Sandra Moñino és dietista i nutricionista integrativa. Està especialitzada en inflamació, nutrició clínica i pèrdua de pes. A més, és CEO de la clínica de nutrició en línia Nutriciónate, on ja ha tractat, al costat del seu equip de professionals, a més de 5.000 persones gràcies a aliments i receptes antiinflamatòries.

Després de més de 4 anys d'estudi sobre la inflamació, ha descobert la importància que té en la nostra salut, perquè la gran majoria de patologies i malalties porten darrere d'elles una inflamació crònica de base; i ha escrit el llibre Adeu a la inflamació.

Divulgadora i motivadora a establir un estil de vida saludable, va crear Nutriciónate amb un únic objectiu: aconseguir veure com els seus pacients milloren els seus hàbits alimentosos amb menjar sa i saborós, donant un canvi cap a una vida activa i més saludable.

NIEVES VILLENA

Nieves Villena és economista, coach, educadora financera i impulsora de Felicitat Econòmica®, una visió de les finances i l'economia que aborda no sols la intel·ligència financera, sinó també la mentalitat relacionada amb els diners, la consciència i la intel·ligència emocional.

A més, és autora del llibre 29 dies per a connectar amb la teva Felicitat Econòmica, ha dirigit el podcast Afina les teves Finances de l'Observatori de Realitat Financera, Thinking Heads i Podium Podcast; i ha co-fundat El receptari financer i l'Escola de Joves Emprenedors (que ha impactat en més de 20.000 joves a tot Espanya).

Nieves és formadora (més de 10.000 persones han passat pels seus programes digitals) i conferenciant, però, sobretot, el que més la defineix és que tot ho fa seguint la seua passió per una economia amb valors, més humana i amb el focus posat en el bé-ser de les persones.

MAGALÍ DALIX

Magalí Dalix és una professional del món de l'esport amb més de 30 anys d'experiència. Entrenadora personal, coach i exprofessora de fitnes del programa Operació Triomf.

Amb el seu lema “Canvii vides, entrén cossos, ments i emocions”, aquesta francesa establerta a Espanya és fundadora d'un dels centres d'entrenament més atrevits de la ciutat de Barcelona: La Sala Magalí. En aquest espai posa en pràctica la seva filosofia de l'esport i de la vida i imparteix entrenaments durs i divertits.

A més, Magalí ha creat un mètode esportiu revolucionari amb el qual ajuda a canviar cossos i ments (sessions de 30 minuts amb resultats increïbles, que estalvien temps i diners); i ha publicat tres llibres sobre estil de vida saludable enfocat en l'exercici físic: “Reborn”, “Canvia el teu cos (i la teva vida) en 20 dies”, i “El teu nou jo en 10 dies: Running”.

DRA. MOSHGAN MAHRAMI

La Dra. Moshgan Mahrami és un referent en medicina estètica pel seu enfocament avantguardista i compromís amb l'excel·lència, atès que ha dedicat la seua carrera a perfeccionar el seu art i oferir tractaments de la més alta qualitat.

La seua passió per la bellesa natural i la seva visió integral de la medicina estètica l’han impulsat a explorar noves tècniques i tecnologies. El 2023, la seua destacada trajectòria va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Medicina Estètica.

El seu lema, "La millor versió de tu", defineix la seva filosofia, enfocant-se en què cada pacient obtingui resultats òptims. La seua tècnica es basa en la naturalitat i l'elegància, respectant la fesomia de cada persona i potenciant la seva bellesa.

És fundadora del centre de medicina estètica "Moss Clinic" de Balears amb presència també a Madrid, on rep a celebritats com a models, actrius i cantants.

LAURA ANDRÉS

Laura Andrés és pianista, compositora, concertista i diplomada superior en tècnica dalcroze per la Haute Ecole de Musique de Ginebra (Suïssa), on va obtenir 5 premis d'excel·lència.

La tècnica dalcroze o eurythmics technique part del cos com a primer instrument per a la integració de l'aprenentatge musical. En aquest sentit, la persona diu “jo sent” abans de “jo sé”. Primer, se senten les coses i després s'arriba al pensament analític. Amb una infinitat d'exercicis creatius i treballant sobre la improvisació, reacció i inhibició, arribem a estar en l'aquí i l'ara, apel·lant a la teoria del “flow” i a totes les intel·ligències múltiples apuntades per H. Garner.

Laura té l'enorme privilegi de fer allò que li agrada i de treballar amb el llenguatge de l'ànima: la música. Fa concerts per a viatjar bonic i música per a curar-se de la bogeria del món. A més, és col·laboradora d'Operació Triomf, de concerts de Shakira i Llaura Malikian i del programa de Buenafuente en TV3.

JOAN COSTA Y ALBERTO MORILLO

Joan Costa és el director del restaurant SOL des de l'any 2018. Va estudiar cuina i gestió a l'Escola Hofmann de Barcelona i ha seguit la seua formació en grans cuines com Aponiente (Ángel León) o Alkimia (Jordi Vilà).

Per part seva, Alberto Morillo, és el cap de cuina del restaurant SOL, els fogons del qual dirigeix juntament amb el seu germà Lore des de 2018. Va estudiar cuina, pastisseria i gestió a l'Escola d’Hosteleria de Cambrils. Posteriorment, va seguir la seva formació a Anglaterra, Suïssa i Espanya; i ha passat per grans cuines com el Celler de Ca Roca (germans Roca) o Yakumanka (Gastón Acurio).

El restaurant SOL, situat a la platja de Cala Saona de Formentera, es caracteritza per l'ús d'un producte de proximitat de primera qualitat i una cuina de tradició, devoció i avantguarda.

SOL COURREGES

Sol Courreges és una artista argentina establerta a Formentera. Va estudiar disseny gràfic en UBA, Belles arts terciari i Màster Art USA Califòrnia; és fundadora d'ideaslocus.com, cofundadora d'artecrearte.com i, actualment, ven les seves creacions a les botigues de Formentera de la Savina, de Sant Francesc i del Mercat de la Mola. Ha dut a terme múltiples exposicions durant els últims anys donant-li el màxim protagonisme als materials reciclats en les seves obres.

Per a ella, reciclar és un concepte bàsic. Portes, finestres, fustes, metalls, plàstics, discos de vinil, llaunes de refresc, envasos de metall i tot el que ella vegi amb bons ulls que se li pugui donar una nova vida. Sol gaudeix veient com alguna cosa que molts diuen “escombraries” pot transformar-se en elements decoratius, en peces que ens transmeten un missatge, que ens fan creure que encara podem fer més coses per viure en un món millor i amb menys contaminació simplement reciclant.

RAQUEL ALCOLEA

Raquel Alcolea es Licenciada en Ciencias de la Información por la Universidad Complutense de Madrid. A lo largo de sus 25 años de experiencia profesional ha trabajado en diferentes medios de comunicación nacionales como Cadena Ser, Mi cartera de inversión, Negocio inmobiliario, El Mundo, Qué Diario, Mujer de Hoy… Desde 2018 desarrolla su actividad en ABC, donde ha sido redactora web de la sección Familia, es la responsable de ABC Bienestar, en diario ABC Digital y coeditora del podcast Abecedario de Bienestar. Tanto leerla como escucharla es un auténtico placer: tiene una forma única de abordar todo aquello que se le propone desde la profesionalidad, la cercanía, la humanidad, la honestidad y la profundidad de los contenidos.