Professors i ponents 2020

Xuan Lan

Experta en benestar, Xuan Lan (Orquídia de Primavera en vietnamita, el seu lloc d'origen) s'ha format, practica i és professora de diferents estils de ioga (tradicional Mysore, Vinyasa, Dharma, Jivamukti, Ashtanga, etc.). Autora de dos llibres (El meu diari de Ioga i Ioga per al meu benestar), ensenya un estil de ioga dinàmic per a gent urbana i activa, que necessita desconnectar de la seva rutina i reconnectar amb si mateixa.

A més de ser la primera professora de ioga d'Operación Triumfo, i amb l'objectiu de portar el ioga el nombre més gran de persones possible perquè hi hagi més amor dins de cadascun i harmonia entre tots, difon l'ensenyament del ioga de manera fàcil i accessible a través de: classes presencials, conferències, esdeveniments multitudinaris, vídeos en el seu canal Youtube, articles en el seu blog i xarxes socials.

Xuan Lan va néixer i va créixer a París, i va descobrir el ioga per casualitat fa 18 anys, quan vivia a Nova York i el practicava com un hobby després del treball. Posteriorment, a Barcelona va desenvolupar i va aprofundir la seva pràctica i va descobrir la seva passió i vocació per a aquesta disciplina. Després de 10 anys en màrqueting i banca, va decidir deixar una ocupació estable en el món corporatiu per a dedicar-se a l'ensenyament del ioga i donar benestar a la gent en cerca d'un equilibri ment-cos, decisió de la qual no es penedeix.

CESC ESCOLÀ

Graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport amb Màster Universitari en Formació del Professorat, Cesc Escolà suma ja sis anys d'experiència com a entrenador de fitness en els gimnasos amb més reputació de Barcelona. A més, és professor i tutor del Grau Superior de Condicionament Físic.

Aquest professional del fitness, és un entrenador molt polivalent (títol oficial en Zumba Zin, Els Mills Trainer: Bodi Combat, Bodi Pump), i realitza diferents entrenaments adaptats a cada disciplina. A més, gràcies a la seva formació musical, basa els seus entrenaments en la coherència entre els moviments i la música, adaptant la intensitat en funció del nivell de la classe i així aconseguir una constant tècnica i una motivació explosiva. Amb la seva energia i la seva especial habilitat per a integrar la diversió en l'entrenament, aconsegueix que els alumnes arribin a resultats que ni ells s'imaginaven aconseguir.

Recentment, Escolà ha sumat dos nous reptes a la seva carrera professional: ha transformat la condició física dels 16 concursants de l'última edició d'Operación Triumfo, tractant que prenguin consciència de la seva força i li donin importància als bons hàbits alimentaris; i ha estrenat el seu primer programa de televisió Muévete a casa en La 2 de TVE, amb resultats d'audiència històrics.

CLAUDIA CONSTANS (FFITCOCO)

Un any després d'acabar Psicologia, Claudia Constans es va plantejar què fer amb la seva vida i es va adonar que les seves principals motivacions eren l'esport (que sempre li havia fet sentir bé i cobrir inseguretats) i la vida saludable. Aquí va començar una nova etapa i va decidir formar-se en Pilates, que era just el que necessitava en aquest moment: connectar amb si mateixa, cuidant el seu cos i benestar.

Amant de la fotografia, l'octubre de 2017 va decidir canviar el rumb de la seva vida i va obrir el compte @ffitcoco, que li ha convertit en una de les primeres instagramers del món web 2.0.

Reconeguda com una de les influenciadores top 10 en el sector de la moda i la vida saludable, Claudia Constans és molt respectuosa amb la seva vida privada i la seva popularitat li ve pel seu estil terrenal i pròxim, caracteritzat per recol·lectar moments i viure experiències.

DANIELA TORO

Fisioterapeuta, amb Màster en Dolor Orofacial i Disfunció Temporomandibular, va treballar en Reebok Sport Club i després va emprendre el seu propi gabinet per a centrar-se més a la regió cervical i facial, veient així resultats increïbles tant en salut, com en estat d'ànim i bellesa dels seus pacients.

Daniela Toro entén el cos com un tot i un equilibro, per la qual cosa va realitzar també estudis en Psiconeuroimmunologia adquirint molts coneixements per a un estil de vida saludable mitjançant diferents estratègies.

Actualment barreja tots els seus estudis, incloent-hi en dermofarmàcia i cosmètica, obtenint un mètode denominat FaceFit.

ARTURO ÁLVAREZ-BAUTISTA

Llicenciat en Química-Física, màster en Dermocosmètica i en Biomaterials per a Medicina i doctor en Nanomedicina, Arturo Álvarez-Bautista és autor de diverses publicacions científiques i capítols de llibres així com ponent en nombroses conferències internacionals.

A més, és membre de la Societat Espanyola de Químics Cosmètics (SEQC), professor en el màster de Dermofarmacia i Cosmetologia AMIR-Universitat Lliure de Madrid, assessor i Consultor de Cosmetologia i Harmonia facial en diversos centres de medicina estètica, col·laborador-formador de diverses marques de renom i responsable de les fórmules de diversos productes de prestigi.

D'origen basc, Arturo Álvarez-Bautista és un apassionat de la dermocosmètica i un expert molt respectat en els àmbits de la cosmètica activa i la consulta cosmetologia.

MARIÁN GARCÍA (BOTICARIA GARCÍA)

Marián García és doctora en Farmàcia i graduada en Nutrició Humana i Dietètica i en Òptica i Optometria, docent en el Grau de Nutrició de la Universitat Isabel I i divulgadora sanitària.

Col·labora en els programes Zapeando i La Sexta noche (La Sexta), Órbita Laika (La 2), De Pe a Pa (RNE) i el diari El Mundo, entre altres. En xarxes socials supera els 400.000 seguidors i el seu blog rep més d'un milió de visites mensuals.

El seu llibre El jamón de York no existe (2019) acumula nou edicions a Espanya i s'ha traduït al portuguès. Anteriorment, va publicar El paciente impaciente i El moco radioactivo i el 2020 ha publicat l'obra "123 preguntas sobre coronavirus".

PAOLA FREIRE (FOODTROPIA)

La xef i pastissera Paola Freire és de la Corunya i té 30 anys, actualment viu a Madrid i fins fa poc exercia d'advocada. Va decidir deixar el món de l'advocacia per a dedicar-se a la seva passió: la cuina. Per a ampliar la seva formació en aquest àmbit va estudiar els diplomes de Cuina i Pastisseria Francesa a l'Escola Le Cordon Bleu.

Fa 2 anys va crear Foodtropia, un compte d'Instagram per a ensenyar receptes sanes, riques i fàcils, així com trucs per a organitzar-se en la cuina a través de la tècnica del batch cooking, tècnica que consisteix a cuinar en un dia, o en un període de temps curt, diverses elaboracions que serveixin per a combinar entre elles al llarg de la setmana i ens facilitin les receptes del dia a dia. En el seu perfil es poden trobar receptes de tota mena, que es realitzen sempre amb ingredients sans i amb explicacions pas a pas per a perquè resulti senzilla la seva preparació.

CARLOS RÍOS (MYREALFOOD)

Carlos Ríos va estudiar Nutrició Humana i Dietètica en la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla). Dietista-Nutricionista inconformista, és el creador del moviment Realfooding, un estil de vida al qual s'han sumat centenars de milers de seguidors per xarxes socials i que ha transcendit a una gran part de la població espanyola. Actualment compta amb més de dos milions de seguidors en les seves xarxes socials.

La seva missió és lluitar, a través del coneixement i la consciència, contra les multinacionals dels productes ultraprocessats i retornar el menjar real a la població. Per això va fundar l'aplicació "MyRealFood" que compta amb més d'un milió i mig d'usuaris en l'àmbit nacional.

SILVIA CONGOST

Silvia Congost es psicóloga experta y un referente nacional en autoestima y dependencia emocional, conferenciante y una líder inspiracional en redes sociales y medios de comunicación.

Con 20 años de experiencia profesional en el sector de la psicología, esta experta en dependencia emocional, cuenta con centros propios en Barcelona, Girona y Madrid, además de realizar terapia online con pacientes de todo el mundo. Así, junto a su equipo ha ayudado a miles de personas a reforzar su autoestima, liberarse de relaciones tóxicas y apostar por la vida que realmente sueñan gracias a su propio y exclusivo método.

Silvia Congost ha publicado los libros “Cuando amar demasiado es depender”, “Autoestima automática”, “A solas”, “Si duele, no es amor”, “La llave de las emociones”, “Cien días con Silvia”, “10 maneras de cargarte tu relación de pareja” y “Confinados a solas o en compañía”; y realiza talleres multitudinarios de crecimiento personal muy transformadores.