Professors i ponents 2023

PROFESSORS I PONENTS 2023

Des del Consell Insular de Formentera i Puro Bienestar hem configurat, novament, el millor programa de benestar d'Espanya per a la pròxima edició de Formentera Zen, amb talents de primer nivell i uns continguts variats i enriquidors amb els quals gaudir i aprendre.

A continuació, enumeram alguns dels professionals que, de manera preliminar, està previst que hi participin. Tots són experts en diferents i innovadores disciplines del benestar i presenten una àmplia repercussió social.

ALEJANDRA VALLEJO-NÁGERA

Alejandra Vallejo-Nágera és llicenciada en Psicologia, professora en IE, ESIC i facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid. Diplomada i professora del programa MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction ® Teacher) del Center for Mindfulness, University of Massachussets Medical School (UMASS), així com membre de l'Equip del Centre Mèdic Quirúrgic de Malalties Digestives (CMED).

A més, Alejandra Vallejo-Nágera és investigadora i formadora en l'institut Coca-Cola de la Felicitat, especialista en teràpies de Neurofeedback, Biofeedback i EMDR; conferenciant, articulista i escriptora de llibres de psicologia i història; i col·laboradora a Saber Vivir de TVE i en Gente Despierta d'RNE.

CRISTINA BOSCÁ

Cristina Boscá és discjòquei, directora i presentadora del programa Anda ya de l'emissora de ràdio Los40. Les matinades i les nits en vela cuidant els seus nens la fan encara més impredictible i caòtica. És una eterna adolescent, que ho viu tot amb la il·lusió d'un nen.

Cristina no té filtre i sempre riu dels seus drames quotidians amb nosaltres. Ha escrit una trilogia romàntica (Forever), ha participat en programes com Dani y Flo del canal Cuatro o Secret Stories de Telecinco, i és una gran amant de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube i TikTok) on publica contingut sobre els seus entreteniments, la seva faceta com a escriptora, les seves mascotes, els seus gustos sobre moda…

NATALIA ZUBIZARRETA

Natalia Zubizarreta és interiorista i orientadora, amb estudi propi d'interiorisme i decoració a Bilbao. És una ferma defensora de l'interiorisme ètic i, al costat del seu equip de nou persones, treballa per crear espais acollidors i amb ànima. La seva trajectòria professional de més de disset anys i la seva passió per l'interiorisme li ha brindat l'oportunitat d'arribar a moltes persones a través dels seus projectes. Actualment, combina la seva faceta com a dissenyadora d'interiors amb l’assessorament i la docència per a futurs interioristes a l'Institut Europeu de Disseny.

Des de fa alguns anys, Natalia ha tengut el privilegi d'experimentar altres vies de comunicació i connexió amb les persones gràcies a les noves tecnologies i les xarxes socials. Així, en el seu perfil d'Instagram compta amb una comunitat de més de 166.000 persones que segueixen els seus projectes i amb les quals té una interacció molt fluida i enriquidora. També col·labora assíduament amb mitjans sectorials i generalistes d'àmbit nacional.

SARI ARPONEN

Sari Arponen és doctora en Ciències Biomèdiques, especialista en Medicina Interna (amb més de vint anys d'experiència clínica), té diversos màsters (Infeccioses, VIH, PNI, Nutrició Genòmica i Precisió), ha publicat comunicacions en revistes i congressos nacionals i internacionals, i ha set col·laboradora clínica de diverses universitats.

Actualment, Sari Arponen és professora de postgrau (Facultat de Salut de la UCJC i Regenera University), es dedica a la docència i la divulgació en l'àmbit de la microbiota i la medicina de l'estil de vida. És autora dels èxits de vendes Es la microbiota, idiota! i El sistema inmunitario por fin sale del armario, és cofundadora de la plataforma Slow Medicine Institute, amb un pòdcast (Slow Medicine Revolution) amb més d’una centena d’episodis i finalista dos anys consecutius en els premis iVoox de l'Audiència.

MIGUEL TRAINER

Miguel Lordán és entrenador personal, fundador i CEO de ML Trainer. Aspectes com la motivació, la tècnica i un tracte molt pròxim han aconseguit que múltiples celebritats d'Espanya s'hagin decantat pel seu entrenament per tenir a punt els seus cossos.

Després de practicar esport tota la vida (halterofília, judo, futbol...), Miguel va tenir la necessitat de transmetre els valors que es desenvolupen amb la pràctica d'unes bones rutines d'entrenament i es va enfrontar al seu repte més personal: ML Trainer, que aposta per un entrenament funcional, amb rutines molt ràpides, intenses i curtes.

AMELIA PLATON

Amelia Platón és una apassionada del menjar sa i de la nutrició. És farmacèutica, nutricionista, exconcursant de MasterChef, i demostra gran interès per la manera com la cura personal pot ajudar-nos a assumir benestar i a ser la millor versió de nosaltres mateixos, tant per dins com per fora.

La seva visió és posar l'alimentació al nostre servei per aconseguir mantenir-nos sans, enèrgics i esvelts a través de receptes divertides que segueixin els requisits nutricionals d'una dieta alcalina i antiinflamatòria. Per això, dissenya plats saludables que destaquen pel sabor i la creativitat, sempre cuinats sense gluten, sense sucres refinats i sense processaments. A més, l'objectiu d'Amelia és ajudar les persones a sentir-se bé a través de l'alimentació i de l'adquisició d'hàbits saludables, com l'exercici físic i la bona higiene de vida.

MARÍA CASADO

María Casado és llicenciada en Turisme i Gestió Hotelera, experta en tot allò relacionat amb el benestar integral, apassionada del benestar, els balnearis i els retirs, i fundadora (juntament amb el seu marit) de Wellness Boutique Experience i de Wellness Hospitality Consulting.

L'àmplia formació adquirida (estètica, tècniques manuals, medicina xinesa, cinesiologia, PNI, medicina integrativa, orientació, PNL...) i la passió pel seu treball, juntament amb el compromís per descobrir tractaments innovadors i no invasius, fan que animi les persones a cuidar-se i construir una relació millor i més forta amb si mateixes. María realitza diagnòstics integrals, adaptant així el tractament necessari a cada persona, i considera que la prevenció i el manteniment són les claus per a una pell bella i saludable.

ALESSANDRA ORAM

Alessandra Oram és, en realitat, ABSMO, Alessandra Barbara Suzanne Monteseña Oram. Un nom llarguíssim heretat de la seva família filipina, anglesa i neozelandesa, encara que va néixer a Hong Kong. Li agrada dir que ca seua és allí on es troba el seu cor, i ara mateix es troba a Barcelona. Fa uns anys va deixar la seua feina d'oficina a Hong Kong, dedicada a l'arquitectura, per lliurar-se a dues de les seves passions, el ioga i el disseny, i nodrir-se en el seu dia a dia del millor d’aquests dos mons.

Actualment, Alessandra és professora de ioga i està especialitzada en el mètode Navakaraṇa Vinyāsa, que només es practica a Àsia. És la primera instructora que ha portat aquesta pràctica a Espanya i una de les poques professionals a Europa que practica aquesta disciplina, i és ambaixadora de destacades signatures.

VICKY GÓMEZ

Vicky Gómez és ballarina, coreògrafa, professora de l'acadèmia d'Operación Triunfo i protagonista del cos de ball de destacats artistes nacionals com Aitana, Natalia Lacunza, Pastora Soler, Abraham Mateo o Ruth Lorenzo.

Guanyadora de la primera edició de Fama, a bailar, compta amb una àmplia formació en el camp de la dansa: va estudiar en el Conservatori Professional de Dansa Clàssica de Madrid, va rebre classes de funk, hip-hop, flamenc, jazz líric i altres estils, i es va formar a Nova York i Los Angeles amb prestigiosos professors a les escoles Millennium Dansi Complex i Brodway Dansi Center.

ENRIC SÁNCHEZ

Enric Sánchez és un creatiu i emprenedor periodista barceloní a qui li agrada treure idees de qualsevol situació, professional de la comunicació i de la ràdio (en programes com Anda ya de Los40) i fundador de la productora de continguts d'àudio 729.

Enric també és creador dels reeixits pòdcasts Sí es lo que parece, Vidas contadas i No tiene nombre, i autor de llibre Mentiras en honor a la verdad.

CRISTINA MARTÍNEZ

Cristina Martínez és psicòloga general sanitària, doctora cum laude per la Universitat Autònoma de Barcelona en Psicologia Clínica, propietària d'una clínica psicològica amb vint anys d'experiència.

Cristina Martínez és, a més, divulgadora a través del seu compte d'Instagram, en el qual apropa la psicologia i coneixement sobre malalties mentals i creixement personal a 270.000 persones; i és col·laboradora habitual de mitjans de comunicació (ràdio i televisió). Recentment, ha publicat el seu primer llibre Ser feliç es urgente, un pla d'acció per millorar les teves emocions i transformar la teva vida, en el qual la psicòloga acompanya el protagonista en un procés terapèutic en què l’escolta, l’aconsella i li proposa exercicis pràctics perquè sigui més feliç.

LAURA CÁMARA

Laura Cámara és infermera especialista en ginecologia i obstetrícia, i sexòloga que ha ajudat milers de dones gràcies al seu treball com a divulgadora en xarxes socials, com a docent en el Màster d’AMIR d'Infermeria Escolar, així com ponent en congressos, cursos i formacions.

A més, Laura treballa des de fa més de deu anys en urgències ginecològiques i obstètriques a l'Hospital materno-infantil Virgen de las Nieves de Granada i és responsable de la consulta de salut sexual d'aquest hospital.

No us ho podeu perdre! Classes magistrals, xerrades, tallers, cuina en directe... en l'entorn únic de l'illa de Formentera.