Sessions 2023

Sessions 2023

Divendres, 28 d'abril

Cristina Martínez planteja aquesta sessió a propòsit del seu primer llibre publicat, que porta el mateix nom i es troba dins dels vint més venuts en l’àrea d’autoajuda. Durant la seva intervenció aportarà claus a tots els assistents sobre com millorar l’estat d’ànim, augmentar l’autoestima i ser la nostra pròpia font de benestar.

En definitiva, Cristina ens ensenyarà nombroses estratègies per conèixer-nos, valorar-nos i portar una vida més concorde als nostres desitjos.

 

Dissabte, 29 d'abril

El txikung és una teràpia medicinal d’origen xinès basada en el control de la respiració. Ajuda a eliminar les tensions i l’estrès, i és un autèntic cabal de pau que ens aporta salut i vitalitat.

En la seua intervenció, Alejandra Vallejo-Nágera ens aportarà més claus sobre el txikung i els seus beneficis per a la nostra salut i benestar, i realitzarà una meditació en moviment amb una seqüència d’aquesta tècnica mil·lenària.

Slow Medicine és una iniciativa per promoure un canvi de paradigma en l’atenció sanitària, partint d’un concepte integral i personalitzat. Per a això, la divulgació, la docència i la creació de xarxes professionals i de pacients resulten activitats clau.

La perspectiva evolutiva i la medicina de l’estil de vida van de bracet per aconseguir aquest canvi en l’àmbit pràctic. Alimentació, activitat física, ritmes circadiaris, suplementació... Sari Arponen ens parlarà d’aquestes i moltes altres eines que ajuden els pacients a empoderar-se i prendre les regnes de l’autocura, així com a optar per un estil de vida saludable que els previngui de malalties. També, reflexionarà sobre si tenim de veritat un segon cervell en el nostre intestí i com influeix la salut intestinal en la cerebral i viceversa.

Durant aquest taller coneixerem la diferència entre prebiòtics (fibres vegetals especialitzades) i probiòtics (ceps específics d’organismes vius), al mateix temps que aprendrem quina és la seva important aportació a la nostra salut.

Posteriorment, Amelia Platón durà a terme una demostració per elaborar una recepta on s’incloguin aquests "aliments" tan beneficiosos per a la nostra alimentació.

En aquesta classe magistral, la rutina HIIT, un entrenament de pura adrenalina basat en exercicis funcionals d’alta intensitat. Al llarg de la sessió, Miguel Lordán ens ensenyarà a treballar potència, força, resistència i càrdio, involucrant alhora tot el cos.

L’entrenament HIIT, que s’enfoca en ràfegues curtes d’exercici intens, és perfecte si es disposa de poc temps, i pot ajudar a millorar la condició física de diverses maneres.

En un espai, a més de poder trobar un bon disseny, podem descobrir molt sobre emocions i psicologia. De fet, en una casa hi ha més de psicologia i emocionalitat que d’arquitectura pura i dura.

Amb aquesta sessió, Natalia Zubizarreta completa la visió holística del benestar de Formentera Zen, des de l’òptica de l’espai i l’emoció, i com a través d’ella podem configurar les nostres llars perquè ens aportin harmonia, equilibri i felicitat. I és que l’interiorisme emocional, ben treballat, es pot convertir en un interiorisme terapèutic i millorar l’experiència de vida de les persones.

De quin marc conceptual partim? El plaer és salut. L’Organització Mundial de la Salut ens diu que el plaer és un dret. Al seu torn, el plaer i la sexualitat tenen a veure indubtablement amb el nostre benestar i la nostra qualitat de vida.

Durant aquest taller, Laura Cámara reflexionarà relaxació vs. passió, planificació vs. espontaneïtat i assertivitat vs. empatia, al mateix temps que ens aportarà consells fonamentals per a gaudir plenament de la nostra vida sexual.

Alessandra Oram està especialitzada en el mètode Navakaraṇa Vinyāsa, que només es practica a Àsia, és la primera instructora que ha portat aquesta pràctica a Espanya i és una de les poques professionals a Europa que practica aquesta disciplina.

Durant aquesta classe magistral al capvespre, coneixerem aquest mètode de ioga nou i dinàmic, en el qual la respiració ens serveix d’enllaç entre postures. Mitjançant una combinació de respiració, so i moviment se’ns permet una pràctica reconfortant adaptada a tots els nivells, amb la qual guanyam força i flexibilitat.

 

Diumenge, 30 d'abril

Actualment, s’imposa la tendència de la "bellesa natural", que aposta per ressaltar el que ens agrada de la nostra cara sense obtenir un rostre recarregat i diferent de la nostra naturalesa.

Durant aquesta sessió, María Casado ens aportarà claus de bellesa holística i autocura, posant l’accent principalment en una rutina de bellesa senzilla per seguir en el dia a dia, que ens permeti prendre consciència de nosaltres mateixos i potenciar la nostra bellesa natural per a aconseguir mostrar la nostra millor versió.

Vidas contadas es un podcast para descubrir a personas que han tenido una vida extraordinaria. Tomar un café con alguien, que te cuente su vida y que su vida sea de las que se cuentan con los dedos de una mano. Más que una entrevista, una conversación tranquila con un personaje relevante que tenga cosas interesantes que contar…

En esta línea, distendida y con profundidad, Enric Sánchez llevará a cabo una entrevista desde Formentera Zen, conversando con sus promotores y talentos, así como descubriendo cuáles son las claves de bienestar holístico que caracteriza a este evento.

Vicky Gómez aposta pel lema "Life is movement". I és que el ball és una manera emocionant i social d’exercitar el nostre cos. En totes les seves modalitats i estils, ballar exercita el nostre cor, ens ajuda a enfortir ossos i músculs, i pot millorar el nostre equilibri.

A més, ballar és tan divertit que pot fins i tot fer-nos oblidar que estam fent exercici. Serà tota una oportunitat poder gaudir d’aquesta classe magistral i compartir amb tots els assistents aquesta experiència tan enriquidora.