Sessions 2022

Sessions 2022

Divendres, 14 d'octubre

Quan us mir als ulls puc sentir que em jutjau, quan m’endins en les vostres mirades puc veure que m’estau analitzant... Així començarà aquesta xerrada inspiracional que inicia el Formentera Zen 2022 i que es concep com un viatge d’emocions (a través de la dansa, el teatre i l’escriptura) on els assistents puguin analitzar-se i bºuscar respostes.

Gràcies a Diana Pintado, i parlant des de la nuesa, determinarem on som perquè ens serveixi per reflexionar sobre si és aquí on ens agradaria continuar sent. I ho farem com uns "deures" realitzats: els assistents rebran prèviament una sèrie de preguntes per al seu autoconeixement que els guiaran per la sessió.

 

Dissabte, 15 d'octubre

Què és el son? Què passa quan dormim? Què passa si no dormim? En aquesta sessió, Jana Fernández es farà ressò que descansar és molt més que dormir i ens explicarà les conseqüències físiques, mentals i emocionals de no descansar convenientment.

A més, ens presentarà el "mètode de les 7Ds del descans", que ens ajudarà a cuidar el nostre benestar físic, mental i emocional, a través de senzills consells d’higiene del somni i també de tipus de gestió del temps durant el dia (per a ser productius sense deixar-nos la salut en l’intent).

Durant aquesta xerrada iniciarem un apassionant viatge per conèixer com funciona el nostre cervell i què necessita per viure amb actitud positiva. Comprendrem quines són les bases per mantenir-nos resistents i resilients davant un món “BANI”: Brittle (trencadís), Anxious (que genera ansietat), Senar-linear (no lineal) i Incomprehensible (incomprensible). I, així mateix, serem capaços d'elevar la qualitat de les nostres decisions i respondre al dilema de l'expectativa o el propòsit per a viure des del “sí”.

En definitiva, gràcies a Marta Romo, aprendrem claus per entrenar l'actitud positiva, connectar amb el propòsit per prendre decisions de veritat i conèixer què necessitam per viure en un món incert. La sessió finalitzarà amb una sorpresa final molt emotiva, que tancarà aquest apassionant viatge per la nostra ment.

En aquest taller teòric i pràctic descobrirem com ajudar el nostre cos a recuperar-se i a potenciar el propi benestar a través de l'automassatge i la reflexologia. Aprendrem les tècniques, les maniobres i els trucs més eficaços d'aquesta poderosa eina que practicarem sobre diferents parts del cos, com ara peus, mans, crani i cervicals.

En definitiva, en aquest taller impartit per Marc Oromí, els assistents descobriran i integraran com a rutina en el seu dia a dia una de les formes més polides d'amor propi que existeixen.

En aquesta sessió de nutrició aprendrem el plaer de ser saludable i com de saludable és el plaer! Buidarem el camí de la salut d’obstacles, com la publicitat enganyosa, i acabarem amb idees de receptes perquè la salut sigui fàcil i també sigui fàcil llepar-se els dits.

Per això, juntament amb Marta Verona, recorrerem, de manera dinàmica i participativa, els tres espais on es celebren les principals eleccions alimentàries: el mercat, la cuina i la taula.

Com a complement a la sessió anterior, abordarem la part pràctica de la nutrició saludable amb aquest showcooking que elaborarà, d’una forma senzilla i molt dinàmica, una recepta sana de la gastronomia típica de Formentera.

Sota el seu lema "menja amb actitud", Júlia Rovira (Vadesabores) realitzarà l’elaboració a partir dels excel·lents productes "quilòmetre zero" de l’illa i, al mateix temps que ens explicarà els seus beneficis i propietats, ens aportarà opcions alternatives de processos i ingredients que ens poden facilitar l’èxit en la nostra labor en la cuina.

Aquesta classe magistral se centrarà en Dansi Fit o FitDance, una disciplina esportiva o classe de ball, que fusiona la dansa i el fitness en un concepte. Gràcies a ella es pot aprendre a ballar i a posar-se en forma, d’una manera fàcil i divertida.

El televisiu Cesc Escolà, que sempre ens sorprèn, ens farà gaudir d’una sessió basada en una primera part més dinàmica, amb moviments i ritmes des del bodypump a uns altres més ballables; i una segona part d’exercicis, per a finalitzar d’una manera més relaxada d’acord amb el compàs del capvespre de l’illa de Formentera.

En definitiva, a més de divertir-nos i gaudir, durant aquesta classe magistral ens farem ressò de la importància de l’exercici físic per aconseguir una vida saludable i se’ns aportaran tips per a poder entrenar cada dia des de qualsevol lloc.

 

Diumenge, 16 d'octubre

En aquesta sessió de Dharma Ioga, es compartiran les eines necessàries per practicar qualsevol postura de ioga amb precisió i confiança (i per a tots els nivells de practicants). També, s’introduirà una seqüència purificadora de pranaiama, exercicis de respiració que obren el sistema respiratori i enforteixen els nervis, portant a un major control dels sentits, a una ment més tranquil·la i a un cos físic purificat.

Yiannis Mudra Om conclourà amb Ioga Nidra, una profunda relaxació curativa que dissipa la tensió i la fatiga en el cos físic, alleuja la depressió i l’ansietat, i rejoveneix tots els sistemes (físics i subtils). Tot això, reforçarà la capacitat de curació dels assistents, portant al rejoveniment del nivell físic, energètic, emocional, mental i espiritual.

El teu cos, que va partir d’un únic portent cel·lular anomenat zigot, és ara una màquina alçada de precisió d’un equilibri sorprenent. Per a sostenir aquesta joia biològica única, milions de processos cel·lulars, corrents elèctrics i reaccions químiques es duen a terme cada segon.

Tot aquest univers molecular ens el mostrarà Teresa Arnandis (doctora LadyScience) d’una forma simple, entretinguda i amena. A més, ens contarà trucs per cuidar-nos i estimar-nos sempre des de l’evidència científica.

Perquè la bellesa sorgeixi, els nostres cinc cossos han d’estar en equilibri. Som com les matrioixques russes i, encara que connectem de manera òbvia amb el nostre cos físic, no hem d’oblidar que també som un cos mental, espiritual, energètic i emocional. Tot el que veiem, fem, sentim i rebem de l’exterior, afecta aquests cinc cossos, per la qual cosa és important que entenguem la importància de tots ells a l’hora de gestionar les nostres rutines de bellesa.

Gràcies a Eva Villar, podrem veure com les diferents rutines que incorporem en el nostre dia a dia han d’alimentar-los a tots. Així, no es pot aconseguir una bellesa veritable si amb una acció potenciem el nostre cos físic, però perjudiquem el nostre cos emocional o psicològic. També, coneixerem les rutines bàsiques que hem d’implantar per equilibrar aquests cinc cossos de manera senzilla i pràctica.